ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

─ Να λυθεί τώρα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

─ Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία του σχολείου.

─ Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο , ρεύμα στα σχολεία.

─ Όχι στην χρεοκοπία των σχολείων. Όχι στα «έξυπνα», «νέα» σχολεία των πολυεθνικών. Ναι στο σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

─ Σίτιση των μαθητών με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμοί όλων των παιδιών.

─ Καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση σχολείου, ή τμήματος. 20 μαθητές ανά τμήμα. Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με ευθύνη του κράτους .Μόνιμοι, μαζικοί, διορισμοί εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες.

─ Ενίσχυση των δημόσιων δομών ειδικής αγωγής. Τμήμα ένταξης σε κάθε νηπιαγωγείο και δημοτικό. ─ Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.

─ Ενιαίο, υποχρεωτικό και αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, 12χρονο σχολείο.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Επισκευές Σχολείων



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά , Τηλ/Fax 2104614202
goneiskeratsini@in.gr --- www.goneis.org.
Κερατσίνι 29/11/2012
Προς  : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Κοινοποίηση : κο Δήμαρχο Τζανή Λ.
                    κο Αντδ/χο Καψοκόλη Π.
Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων/μέλη μας
Υπ’ όψιν : Γραφείου Παιδείας & Σχολικών Επιτροπών (Α΄ & Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης)

Θέμα : Κατανομή ΣΑΤΑ
Αγαπητοί κύριοι , ες ,

Μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Υπουργείο Εσωτερικών , κο ΣΤΕΦΑΝΟΥ Μ. , ενημερωθήκαμε πως ο Δήμος μας έχει εισπράξει τα εξής ποσά :

                                      I.            2011 , με Αριθμό Πρωτοκόλλου 53849 , στις 27-12-11 το ποσό των 78.950,00€
                                    II.            2012 , με Αριθμό Πρωτοκόλλου 43774 , στις 21-11-12 το ποσό των 73.110,00€

Χρήματα που αφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις επισκευές των Δημόσιων Σχολείων μας , παρακαλούμε για μεν το ποσό που εισπράχθηκε και αφορά το 2011 , θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γραπτώς , το που ακριβώς δαπανήθηκε το ποσό αυτό ( σε ποια σχολεία και το τι είδους εργασία έγιναν), για μεν το ποσό που εισπράχθηκε φέτος , ζητάμε την ΑΜΕΣΗ συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας , ώστε να αποφασιστεί το που θα δαπανηθούν αυτά τα χρήματα , (σε ποια σχολεία , με το τι είδους εργασίες).

Με εκτίμηση
σάρωσηΓια το Δ.Σ. της Ένωσης
Ο   Πρόεδρος                                                           Η   Γραμματέας
ΦΛΟΥΤΣΑΚΟΣ Γ.                                             ΜΠΑΛΟΥΜΗ Δ.


Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗN KATAΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ την Τρίτη 27/11 ώρα 12:00 στην Πλ. Κοραή και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (επειδή το θέμα των συμπτύξεων αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11:00 π.μ. – 14:00 για  όλα τα σχολεία της Διεύθυνσης Πειραιά).



Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που μαχητικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση-παράσταση (5η  μέσα σε δυο βδομάδες) την Παρασκευή 23/11 στη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης, διεκδικώντας να μη γίνει καμία συγχώνευση τμήματος. Καταγγέλλουμε την απουσία της Διευθύντριας Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, που, αν ζητήθηκε έγκαιρα συνάντηση μαζί της, απέφυγε για δεύτερη φορά να συναντηθεί με τους φορείς, την ίδια στιγμή που με έγγραφό της σε διευθυντές σχολικών μονάδων αναλαμβάνει την ευθύνη να υλοποιήσει συμπτύξεις τμημάτων. Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης επαναλάβαμε το αίτημα να μη γίνει καμία σύμπτυξη και ζητήσαμε ανάκληση του σχετικού εγγράφου της Διευθύντριας και αρνητική εισήγηση της Διεύθυνσης προς την Περιφέρεια.
Μετά από συζήτηση-σύσκεψη το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά από κοινού με την Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, Ενώσεις-συλλόγους γονέων και 15μελή σχολείων προχωράμε σε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 27/11 ώρα 12:00 στην ΠΛ. ΚΟΡΑΗ και πορεία στη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στην κινητοποίηση παίρνουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επιτυχία της.

 Διεκδικούμε:
               - αύξηση τώρα των δαπανών για την παιδεία
 - να μην καταργηθεί-συγχωνευθεί κανένα τμήμα ή σχολείο - έως 20 μαθητές ανά τμήμα
 - να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, που εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης και της Ε.Ε., πλήττουν το δημόσιο σχολείο, τα εκπαιδευτικά-μορφωτικά  δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Σε μία περίοδο που η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική οδηγεί την εργατική οικογένεια στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση, οι συγχωνεύσεις προσθέτουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που οφείλει η πολιτεία να το παρέχει σε όλους πλήρως, ισότιμα και δωρεάν.
Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που αντί να προχωρήσει σε νέους διορισμούς, επιχειρεί δήθεν να εξοικονομήσει εκπαιδευτικό προσωπικό με συγχωνεύσεις τμημάτων (και σχολείων στη συνέχεια), και τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υπερασπίζεται την παιδαγωγικά τεκμηριωμένη θέση του έως 20 μαθητές ανά τμήμα, θέση που γίνεται επιτακτική ανάγκη σήμερα, που στους μαθητές μας επιδρούν ποικιλότροπα τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 50 – ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΛ. 6977317975-φαξ 2104614202
Μέλος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

                                                                           Πειραιάς 21/11/2012
ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς: Ενώσεις μέλη μας και Συλλόγους Γονέων

Αγαπητοί γονείς
Από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία, γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα που υπήρχαν, δεν αφήσαμε σε χλωρό κλαρί κανέναν από τους αρμόδιους που ευθύνονται για αυτά.
Με κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, απευθυνθήκαμε στους Δήμους, στην Περιφέρεια, στα Υπουργεία (Παιδείας, Εσωτερικών, Οικονομικών), στην Εισαγγελία, μαζί με την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), με τις Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Ανατ. Αττικής, με τις Ενώσεις μέλη μας και τους Συλλόγους γονέων, την ΕΛΜΕ Πειραιά, τους μαθητές, συντονίσαμε τη δράση μας.

Αποτελέσματα αυτής της συντονισμένης δράσης:
Ø Καταφέραμε να μπουν δρομολόγια για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
Ø Καταγγείλαμε στην ΕΘΕΛ και σταμάτησε ο έλεγχος των εισιτηρίων των μαθητών στη διαδρομή από και προς το σχολείο τους.
Ø Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στη Σαλαμίνα, να πληρώνουν μισό εισιτήριο με το καραβάκι.
Ø Υποχρεώσαμε δημοτικές αρχές να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Ø Σχετικά με τις συμπτύξεις τμημάτων Γυμνασίων, έχουμε μέχρι στιγμής καταφέρει από τα 100 τμήματα να φτάσουμε στα 12. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν πάρουν πίσω όλες τις συμπτύξεις.

(Ανεπίσημα έχουμε πληροφορηθεί ότι θα ανακοινωθούν άμεσα συμπτύξεις και σε τμήματα λυκείων, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση).

Για άλλη μια φορά κόντρα στη μοιρολατρία, το φόβο, την υποταγή, την θεωρία περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων, κόντρα στο «τίποτα δε γίνεται», αποδείξαμε ότι οι μαζικοί, οι συλλογικοί, οι συντονισμένοι και οργανωμένοι αγώνες, έχουν αποτέλεσμα. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
Μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όταν θα βγούμε περισσότεροι στο δρόμο, συσπειρωμένοι στα συλλογικά μας όργανα, γιατί τώρα πια με αυτούς τους όρους θα κριθεί το δίκιο μας.

Συνεχίζουμε μαζί με την ΕΛΜΕ Πειραιά και τους μαθητές σε νέες κινητοποιήσεις στη Διεύθυνση Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  (Ελ. Βενιζέλου & Ηρ. Πολυτεχνείου), την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/11/2012 στις 1μμ, και αν δεν δοθεί λύση ανανεώνουμε το ραντεβού με νέα κινητοποίηση, την ΤΡΙΤΗ 27/11/2012 στις 1μμ
Σφραγίδα Ομοσπονδίας
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Θέλουν να αλλάξουν τον ρόλο του Συλλόγου Γονέων


                                                Κερατσίνι 18/11/2012
Προς : Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων / μέλη μας
           Διευθύνσεις Δημοσίων Σχολείων του Δήμου μας
Θέμα : Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις & Διάφορα ζητήματα
Αγαπητοί μας φίλοι , ες,
Η «ΕΝΩΣΗ» , σας ενημερώνει , πως υπάρχει blog , με διεύθυνση http://goneiskerdrap.blogspot.com , εκεί θα βρείτε τις πρόσφατες αποφάσεις μας , αλλά και πολλά άλλα χρήσιμα , για την λειτουργία των Συλλόγων μας!
Παράλληλα , σας ενημερώνουμε και άλλες χρήσιμες διευθύνσεις:
Εκτός των παραπάνω , γινόμαστε μάρτυρες προσπαθειών  να αλλάξει ο χαρακτήρας των Συλλόγων Γονέων ,
v  Είτε επικαλούμενοι  πως είμαστε υποχρεωμένοι  να διαθέτουμε Α.Φ.Μ. , κάτι που σε κανένα Νόμο (1566/85 και 2621/98) , δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ , ακόμα και η Υπουργική Απόφαση 102741/98 , δεν αναφέρεται στους Συλλόγους  Γονέων , αλλά σε μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς , που ασφαλώς και δεν έχουν τέτοιο χαρακτήρα οι Σύλλογοι Γονέων.
v  Δυστυχώς παρατηρούμε και μια συνεχιζόμενη απαξίωση προς Συλλόγους – μέλη μας , που διεκδικούν , δυστυχώς το αυτονόητο , είτε με ύβρεις από Δημοτικούς Συμβούλους, της Δημοτικής Αρχής, είτε απαξιώνοντας τις Νόμιμες Εκλογικές μας Διαδικασίες . Πιστοποιητικά νομιμότητας δεν παίρνουν οι σύλλογοι και η Ένωση Γονέων από κανένα Δήμο, από κανένα υπουργείο Παιδείας , από καμιά Διεύθυνση σχολείου και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρέμβει, να κατακερματίσει το γονεϊκό κίνημα.
v  Είτε μη δίνοντας τις καταστάσεις των Μαθητών του σχολείου , προφασιζόμενοι πως πρόκειται για προσωπικά δεδομένα, την στιγμή που η ίδια η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων , μας έχει απαντήσει με το υπ’ αριθμόν 2005/31.05.05 έγγραφό της , πως επιτρέπετε η χορήγηση απλών προσωπικών δεδομένων (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) , ώστε να ικανοποιείτε το έννομο συμφέρον του Συλλόγου Γονέων , που είναι η επίτευξη στενής και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των Γονέων!
v  Παράλληλα , επειδή αυτήν την περίοδο , έχουμε κινητοποιήσεις – απεργίες , παρατηρούμε μια συνεχιζόμενη τρομοκράτηση των παιδιών μας , είτε από δήθεν αγαναχτισμένους Γονείς , που σαν άλλοι «κουκουλοφόροι σε Γερμανικό μπλόκο» , τρομοκρατούν τους μαθητές που κινητοποιούνται με την Αστυνομία , είτε από «προβληματισμένους» εκπαιδευτικούς , που καλούν την Αστυνομία , ενάντια στις προσπάθειες μαθητών να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις, ή ακόμα διαλύοντας Γενικές Συνελεύσεις Γονιών , επειδή αποκαλύπτουν τον ρόλο τους στους υπόλοιπους Γονείς!!!


Το γονεϊκό κίνημα δεν ποδηγετείτε
Το γονεϊκό κίνημα έχει οργανωτική δομή και συλλογικά όργανα, δεν μπορεί να είναι ούτε ΜΚΟ, ούτε φορέας της ενσωμάτωσης, της υποταγής, της κοινωνικής συναίνεσης, της συμμετοχής, της αναδιαμόρφωσης, της συναλλαγής και της συνενοχής.
Προειδοποιούμε ότι «θα μας βρουν απέναντι όλοι εκείνοι (κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, ΜΚΟ, ιδιωτικές εταιρείες, "μορφωτικά ιδρύματα", «προβληματισμένοι» γονείς & εκπαιδευτικοί), που ετοιμάζονται σήμερα μέσα από το σχολείο της αγοράς να κάψουν τα μυαλά των παιδιών μας, να διαμορφώσουν "ελαστικές" συνειδήσεις και συμπεριφορές».
Καλούμε τους γονείς , να δείξουν έμπρακτη ανυπακοή: «Κανένας σύλλογος με ΑΦΜ, κανένας σύλλογος να μην ασκεί επιχειρηματικές συναλλαγές, κανένας σύλλογος να μη δεχτεί να παίξει το ρόλο του εργοδότη».
Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας , είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι «οι σύλλογοι, ενώσεις, ομοσπονδίες γονέων θα εκβιαστούν να βάλουν πλάτη στην εφαρμογή του αποκεντρωμένου νέου σχολείου της αγοράς». Θα κρίνονται για τη στάση και τη συμβολή τους κι αυτή την έννοια έχει η αρμοδιότητα που δίνεται στους Δήμους για την εποπτεία και τον έλεγχο των συλλόγων γονέων, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης».
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, στο σύνολό τους, να απομονώσουν τους «προβληματισμένους», να σταθούν στο πλευρό αγωνιζόμενων μαθητών και γονιών , να μην επιτρέψουν την μετεξέλιξη του Δημόσιου Σχολείου σε «σταθμό του τρένου» , που την μια θα ‘ρχεται η τάδε επιχείρηση , την άλλη , μια άλλη Μ.Κ.Ο.  , καλύπτοντας υπαρκτές ελλείψεις στην λειτουργία του σχολείου.
Þ  Υπεύθυνοι για την κατάσταση στην παιδεία δεν είναι οι μαθητές. Είναι οι κυβερνήσεις , που με την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική έχουν βάλει στο στόχαστρο το δικαίωμα κάθε παιδιού της λαϊκής οικογένειας να μορφωθεί.
Þ  Υπεύθυνοι είναι αυτοί που με τους νόμους τους, υποβαθμίζουν την παρεχόμενη μόρφωση των παιδιών μας, υποχρεώνοντάς τα να φοιτούν σε 30αρια τμήματα.
Þ  Υπεύθυνοι είναι αυτοί, που τους στερούν την πρόσβαση στο σχολείο, αφού ακόμα δεν έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα της δωρεάν μεταφοράς.
Þ  Υπεύθυνοι είναι αυτοί, που μειώνουν συνέχεια τις δαπάνες για την παιδεία, που δεν διορίζουν εκπαιδευτικούς.
Þ  Υπεύθυνοι είναι αυτοί, που τα σχολεία είναι χρεοκοπημένα, χωρίς θέρμανση, χωρίς αναλώσιμα υλικά κλπ.
Þ  Υπεύθυνοι είναι αυτοί, που με τους νόμους τους ,οδηγούν στην εξαθλίωση τις οικογένειες μας.
Þ  Συνυπεύθυνες είναι οι περιφερειακές και οι δημοτικές αρχές που έχουν συναινέσει και εφαρμόσει τις αντιλαϊκές πολιτικές και τώρα δηλώνουν αναρμόδιοι μπροστά στα προβλήματα, που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.
Όλοι αυτοί έχουν συμφωνήσει σε ένα και μοναδικό νόμο, σε μια και μοναδική αρχή της Ε.Ε. που λέει:   «Η γνώση είναι εμπόρευμα και οι γονείς πελάτες».
Είμαστε υποχρεωμένοι να τραβήξουμε στο δρόμο της ανατροπής των σχεδιασμών τους.
Η μόνη απάντηση ο αγώνας.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά , Τηλ/Fax 2104614202
goneiskeratsini@in.gr --- www.goneis.org.
Κερατσίνι12/09/2012
Προς : Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων ( μέλη της Ένωσης )
Κοινοποίηση : Διευθύνσεις Δημόσιων σχολείων
Γραφείο Παιδείας Δήμου Κερατσινίου & Δραπετσώνας
Θέμα : Εκλογική Χρονιά στο Γονεϊκό Κίνημα
Αγαπητοί συνάδελφοι , ισσες ,
Με βάση τα προβλεπόμενα στις παρ. 3, 4 και 5 του άρθρου 53 του νόμου 1566/85 , που αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 παρ. 1β του νόμου 2621/98 , ( Ν.2621/98 ΦΕΚ 126 Α΄ με την υπ’ αριθμό Δ4/662/8-2-99 ΦΕΚ 126 Α΄) , είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων των Συλλόγων μας ( Διοικητικό Συμβούλιο – Ελεγκτική Επιτροπή – Αντιπροσώπους στην Ένωση ) , ακόμα και οι Σύλλογοι που έκαναν την προηγούμενη σχολική χρονιά!
Παίρνοντας υπ’ όψιν μας πως  τα προβλήματα , των σχολείων μας , είναι ΠΟΛΛΑ και , για να έχουμε την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή , προτείνουμε :
1.Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μας , μέχρι τις 15 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
a.          Έγκριση ή μη πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ. & Οικονομικής Διαχείρισης
b.          Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής ( 3μελής , με 2 αναπληρωματικά μέλη )
c.          Απόφαση για ημερομηνίες εκλογών
2.Πρόταση για ημερομηνία Εκλογών , η ημερομηνία επίδοσης Βαθμών
Α. ΔΕΚΕΜΒΡΗ , για Δημοτικά & Γυμνάσια  και ,
Β. ΦΛΕΒΑΡΗ , για  Λύκεια
Επισημάνσεις :
1)                       Μέχρι την εκλογή νέων οργάνων τα προηγούμενα Δ.Σ. , έχουν την νομιμότητα να ασκούν διοίκηση , εκτός των περιπτώσεων που έχει αποχωρήσει η πλειοψηφία των μελών του , που σ’ αυτή την περίπτωση τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. μαζί με τα εκλεγμένα μέλη της Εφ. Επιτρ. ( τακτικά & αναπληρωματικά ) , ασκούν Διοίκηση .
2)                       Με την Γενική Συνέλευση , απαλλάσσεται το Δ.Σ. , για την Οικονομική Διαχείριση των προηγούμενων 2 σχολικών χρόνων . Για την περίοδο που μεσολαβεί από την Γ.Σ. μέχρι τις Εκλογές αυτοί που άσκησαν διοίκηση παραδίνουν στο νέο όργανο παρουσιάζοντας και την συγκεκριμένη οικονομική διαχείριση . 
3)                       Έχει μεγάλη σημασία να ενημερωθούν όλοι οι γονείς τόσο για τον απολογισμό , όσο και για την οικονομική διαχείριση των 2 προηγούμενων σχολικών χρόνων ( είναι κριτήριο συμμετοχής των γονιών) . Προτείνουμε αφού καταλήξουν τα Δ.Σ. στο εισηγητικό (Διοικητικός & Οικονομικός απολογισμός ) , να σταλεί μέσα σ’ ένα φάκελο σε κάθε γονιό με την υπενθύμιση της Γ.Σ.
4)                       Επειδή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , έχουμε σοβαρές αλλαγές , προτείνουμε να κοινοποιηθούν οι ημερομηνίες των Γ.Σ. , στην Ένωση , ώστε εκπρόσωπός μας να παραστεί και να ενημερώσει τους γονείς για το σύνολο των αλλαγών .
5)                       Ο ρόλος της Διεύθυνσης του Σχολείου , είναι συγκεκριμένος και προσδιορίζεται από τους παραπάνω Νόμους :
                                           I. Μπορεί να παραστεί στη Γ.Σ. και να κάνει μια τοποθέτηση και κατόπιν να αποχωρήσει .
                                        II. Είναι υποχρεωμένη ( η διεύθυνση ) να επιδιώξει , να βοηθήσει στην απρόσκοπτη και στην όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των γονιών στις διαδικασίες , αυτό προϋποθέτει και την επίδοση του καταλόγου με τα τηλέφωνα των μαθητών ανά τάξη  .
                                     III. Μετά τις εκλογές , η Εφορευτική Επιτροπή υποβάλλει αντίγραφα των εκλογικών εγγράφων και πιστοποιεί ( η Διεύθυνση ) τα εξής :
A.             Το σύνολο των μαθητών ( μαθητολόγιο ) του σχολείου .
B.             Το ότι κάθε γονιός που συμμετείχε στις εκλογικές διαδικασίες έχει τόσα παιδιά στο σχολείο , όσα αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων .
                                     IV. Πέρα των ανωτέρω παρεμβάσεων της Διεύθυνσης , δεν επιτρέπεται καμιά άλλου είδους παρέμβαση στα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων .
ΠΡΟΣΟΧΗ :
Τα κριτήρια Νομιμότητας των Συλλόγων , είναι :
1.                       Η νόμιμη Γενική Συνέλευση ( απαρτία με βάση το καταστατικό ) .
2.                       Η Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής .
3.                       Η ύπαρξη ψηφοδελτίων και για τα 3 ( τρία ) όργανα του Συλλόγου .
4.                       Η συμμετοχή τουλάχιστον τόσων γονιών όσων τα παιδιά τους να είναι τουλάχιστον το 1/3 του συνόλου των μαθητών του σχολείου .
5.                       Η υλοποίηση της Απλής Αναλογικής , που σημαίνει πως όταν έχουμε ένα ( 1 ) ψηφοδέλτιο ( όχι παρατάξεις , που δεν απαγορεύονται ) να βάζουμε σταυρούς το 40% των εκλεγομένων και όχι παραπάνω γιατί τότε είναι ΑΚΥΡΟ το ψηφοδέλτιο .
6.                       Η επίδοση των εκλογικών εγγράφων στους εξής φορείς :
a)                   Στην Διεύθυνση του Σχολείου
b)                  Στην Ένωση των Συλλόγων του Δήμου
c)                   Στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου
Τέλος η συμμετοχή του εκπροσώπου της Ένωσης αποτελεί εγγύηση για τυχόν προβλήματα και θεωρούμε πως θα βοηθήσουν ώστε να μην έχουμε περιπτώσεις ( από άγνοια ) «παρανομιών» και έτσι αποκλεισμούς από το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ & το ανώτερο ( 2βάθμιο)  Όργανο του Γονεϊκού Κινήματος !
Þ                     Όλοι οι Σύλλογοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Ένωση και αντίγραφο του Καταστατικού τους
Με εκτίμηση
σάρωσηΓια το Δ.Σ. της Ένωσης
Ο   Πρόεδρος                                                Η   Γραμματέας
ΦΛΟΥΤΣΑΚΟΣ Γ.                                     ΜΠΑΛΟΥΜΗ Δ.